Stephensonstraat 17d | 4004 JA Tiel | 0344 - 632708 | info@hommersomadvies.nl
van Herwijnen & Co Hommersom & Co Kellenstaete

Nieuwsflits mei 2013

Dit is de tweede Nieuwsflits van 2013. In deze uitgave zijn weer tal van maatregelen uit de Belastingplannen 2013 opgenomen.

In het kader van de verplichte werkkostenregeling, die momenteel erg actueel is, wordt meegedeeld dat de invoering hiervan een jaar is uitgesteld. Wij wijzen u echter op het belang van deze regeling en adviseren u om toch nader te (laten) onderzoeken of dit voor uw onderneming ook van belang is. Wilt u meer informatie over de werkkostenregeling, mail dan naar wkr@hommersomadvies.nl en u ontvangt kosteloos een memo met instructie voor de salaris- en financiële administratie.

Verder zijn of worden in 2013 tal van voorgestelde maatregelen ingevoerd, die voor u als ondernemer maar ook voor u in privé van belang kunnen zijn. Denk hierbij aan de renteaftrek voor het overgenomen deel eigenwoningschuld bij echtscheiding, de renteaftrek van de annuïtaire eigenwoningschuld ondanks samenhang met een tweede lening en aan de renovatie van woningen en tuinwerkzaamheden die onder het verlaagd btw-tarief vallen.

Tevens adviseren wij u om tijdig de lijfrentepremie voor oudedagsreserve te betalen evenals uw eventuele stakingslijfrentepremie.

Deze en vele andere onderwerpen worden in deze Nieuwsflits uitgebreid behandeld. Graag adviseren  wij u hierover nader. Schroom daarom ook niet contact met ons op te nemen wanneer u meer informatie wenst. Zoals u van ons verwacht, verbinden wij onze kennis met u.

Wij wensen u een mooie zomer en voor nu veel leesplezier met deze uitgave.

» Klik hier om de Nieuwsflits te downloaden.